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Title:

Conference Championship in the First-Half-of-Season Calculation for Hardship Waivers in Team Sports (I)

Date Published: February 28, 2014

Type: Staff Interpretation

Item Ref: c

Interpretation:

The academic and membership affairs staff determined that, in team sports, a conference championship is 
counted as one contest or date of competition in determining the first half of the season for hardship waivers, 
regardless of the number of days or games involved in the championship. If the calculation is based on 
scheduled contests or dates of competition, the conference championship is counted as one contest or date of 
competition if it appeared on the institution's schedule prior to the first scheduled contest or date of competition; 
however, if the calculation is based on completed contests or dates of competition, the institution must have 
participated in the conference championship.

[Reference: NCAA Division I Bylaw 14.2.4.3.4.1 (first-half-of-season calculation -- team sports)]
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