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The  Interpretations  and  Legislation  Committee  determined  that  a  member  institution's  coach  may  not  be
involved in any capacity outside the declared playing and practice season with an institutional club or non-
NCAA  sponsored  varsity  team,  in  any  sport,  if  the  institutional  club  or  non-NCAA  sponsored  varsity  team
includes a student-athlete from that coach's sport.

[References: NCAA Division III Bylaws 17.1.5 (out-of-season athletically related activities), 17.1.5.2.1 (involvement
of  coaching  staff),  Official  Interpretation  (12/12/1994,  Item  No.  14),  which  has  been  archived  and  Official
Interpretation (4/22/2016, Item No. 2b), which has been archived]
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17.1.5 Out-of-Season Athletically Related Activities.

17.1.5.2.1 Involvement of Coaching Staff.
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1994

Official
Interpretation

Application of Playing and Practice Seasons Legislation to
Indoor Track and Field Club Team

April 22, 2016 Official
Interpretation

Varsity Coach Involvement with Institutional Club Team (III)


