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Title:

Varsity Coach Involvement with Institutional Club Team (III)

Date Published: April 22, 2016

Type: Official Interpretation

Item Ref: 2b

Interpretation:

The Interpretations and Legislation Committee determined that a member institution's coach may not be
involved in any capacity outside the declared playing and practice season with an institutional club team, in
any sport, if the institutional club team includes a student-athlete from that coach's sport.

[References: NCAA Division III Bylaws 17.1.5 (out-of-season athletically related activities), 17.1.5.2.1
(involvement of coaching staff) and an Official Interpretation (12/12/1994, Item No. 14), which has been
archived.]
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III 17.1.5 Out-of-Season Athletically Related Activities.

III 17.1.5.2.1 Involvement of Coaching Staff.
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